Notícies

L’exposició Jacques Léonard. L’esperit nòmada ha finalitzat el 5 de novembre amb gran èxit de públic. 50.000 persones han gaudit de les imatges que componen la primera retrospectiva de l’autor. Aquesta exposició  i el catàleg que l’acompanya ha estat possible gràcies a la col·laboració de Santi i Àlex Léonard, la Fundació Photographic Social Vision, el Musée Réattu d’Arles i la 54ª edició del festival Les Rencontres de la Photographie d’Arles.

Per accedir al recull de premsa clicar aquí

El Museu Réattu d’Arles (França) i la Fundació Photographic Social Vision organitzen l’exposició “Jacques Léonard. L’esperit nòmada”, la primera retrospectiva del fotògraf  en el marc de la 54ª edició de Les Rencontres de la Photographie d’Arles, el festival de fotografia més prestigiós del món. 160 còpies d’època i actuals, moltes inèdites i de les variades temàtiques que l’autor va abordar.

Un reconeixement i una ocasió excel·lents per a la difusió internacional de l’obra de Jacques Léonard. Del 27 de maig a l’1 d’octubre de 2023.

Aquest estiu les fotografies de Jacques Léonard es podran veure a Canadà

Exposició Tsiganes

XII Rencontres Internationales de la Photographie en Gaspésie

Del 15 de juliol al 30 de setembre de 2021

https://www.photogaspesie.ca/expositions/

LA GALERIA DUREV DE PARÍS PRESENTA L’EXPOSICIÓ “ET SI L’ON DANSAIT…” DE JACQUES LÉONARD 

A partir del 9 de febrer i fins el 29 de març  la Galeria Durev de París  acollirà una exposició composta per tiratges analògics actuals  de temàtica gitana, alguns inèdits,  realitzats a partir dels negatius originals de Jacques Léonard. Una col·laboració amb la galeria Anne Clergue d’Arles ha permès que malgrat la crisi sanitària la mostra arribi a la capital francesa.

Del 14 al 27 de novembre  es podrà veure la mostra ROMÍS al claustre del Centre de la Mercé de Girona.

GironaCultura_Merce_CartellA3_JacquesLeonard

L’EXPOSICIÓ “BARCELONA GITANA” A LA SALA ÀGORA DE L’AJUNTAMENT DE CAMBRILS. Del 15 d’octubre al 20 de novembre de 2020.

_Diari Més_ Octubre 2020 Expo Jacques Leonard

 

 

“Cal retrobar l’alegria de compartir, de veure coses boniques”

 

La Provence.
31-05-2020

LA GALERIA ANNE CLERGUE D’ARLES PRESENTA L’EXPOSICIÓ “ALEGRÍA” DE JACQUES LÉONARD 

Tiratges analògics actuals realitzats a partir dels negatius originals de temática gitana que es podrán adquirir a França per primera vegada.
Del 26 de juny al 5 de setembre de 2020

L’AMIC “PAYO” DE DALÍ

El III Festival de Fotografia de Cadaqués treu a la llum una quinzena de retrats del pintor, alguns inèdits, que li va fer Jacques Léonard als anys cinquanta i seixanta.

El Punt Avui, 14 setembre 2019

LA VIA GIRONINA PER FUGIR DELS NAZIS

Tot i que hi governava una dictadura feixista, desenes de milers de persones van intentar entrar a Espanya per les comarques gironines entre 1939 i 1945 per escapar, per diferents motius, de l’avenç de l’exèrcit alemany a Europa.

Diari de Girona, 3 juny 2018

GITANS SANS FILTRES

Exposition “Mondes tsiganes”, au Musée de l’histoire de l’immigration, montre le rôle joué par les photographes dans la fabrication des clichés associés à cette communauté.

LE FIGARO, 24 març 2018

VIATGE ÍNTIM A LA BARCELONA GITANA

El Museu Palau Solterra de Torroella de Montgrí prorroga l’exposició de Jacques Léonard, el gran retratista de la vida quotidiana dels gitanos catalans.

DIARI ARA, 22 gener 2017